Hvad koster det at få faldskærms C-certifikat?

Følgende prisoverslag er et bud på hvad det koster at opnå C-certifikat på 40 spring. Bemærk, for at springe solo er det ikke nødvendigt med C-certifikat, her kan du nøjes med AFF-pakken evt. med grundkursus. Nedenfor er der forudsat at du lærer at pakke i løbet af de første 15 spring du tager efter afsluttet AFF.

Med til priserne nedenfor skal du naturligvis lægge omkostninger til transport (til/fra klubben) samt hvad du ellers måtte købe af mad og drikke på springdagene. Og ikke mindst, så skal du lægge en masse af din egen tid i projektet!

 

 

Hvad Antal Stk pris Total DKK
AFF-pakke m. grundkursus 1 8.500,- 8.500,-
Spring 4000m + grejleje 31 285,- 8.835,-
Pakning 15 75,- 1.125,-
Stævnegebyr / dag 15 35,- 525,-
Pakkekursus 1 300,- 300,-
Video-/instruktørspring 6 250,- 1.500,-
      20.785,-

 

Jeg har allerede haft grundkursus og/eller nogle AFF spring i en anden klub, men vil gerne fortsætte hos jer. Hvordan gør vi?

Hvordan vi gør, og hvad det koster, afhænger meget af hvor langt du er nået og hvornår du sidste gang sprang. Skriv til os på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. og forklar, hvor langt du er nået, så finder vi en løsning.

Vi kræver ikke at du skifter klub for at springe hos os. Hvis du er medlem i en anden DFU-klub skal dit medlemsskab blot forblive aktivt.

Hvis du ikke længere er medlem af en klub koster det et gebyr på kr. 200,- for genindmeldelse i Dansk Faldskærms Union for at vi kan aktivere dit medlemsskab.

 

Hvad er omspring på AFF-uddannelsen, og hvorfor koster det ekstra?

Hvert level på AFF-uddannelsen skal godkendes af den/de instruktører, du springer med. Springet godkendes normalt hvis du kan udføre det planlagte programs øvelser tilfredsstillende og trække din skærm i aftalt højde. Godkendes et spring ikke, gentages samme level igen. Der er kun indregnet ét forsøg til hvert level i prisen på AFF-pakken, og derfor betales der ekstra for omspring jf. prislisten.

 

Jeg er i gang med AFF-uddannelsen i en anden klub, hvad koster det hvis jeg skal tage enkeltspring (både alm. og omspring) hos jer? Altså uden at købe AFF-pakken hos jer.

Se prislisten her på hjemmesiden.

Bemærk, enkeltspringere er meget velkomne, men under planlægningen prioriterer vi dem, som er i gang med et AFF-pakkeforløb hos os først, såfremt der er travlt.

 

Kan jeg købe grundkursus til den reducerede pris alene, uden at købe AFF-pakken?

Nej, merprisen på kr. 1.500,- for grundkursus gælder kun ved samtidigt køb af AFF-pakken. Ellers se normalprisen på prislisten.

  

Hvor springer vi?

Vi holder til på Lolland-Falster Airport i de to vestligste hangarer mærket "FDK".

 

Hvad fly springer vi fra?

Vi springer fra en Cessna 208B Grand Caravan med plads op til 18 springere pr. lift.

 

Hvor mange spring kan jeg lave på en dag?

Hvis vejret ellers er godt nok til elevspring, så kan du nå 1-2 spring på første dag, herefter 2-3 spring/dag under AFF-uddannelsen. Efter endt AFF-uddannelse kan du sandsynligvis lave 2-5 spring/dag, afhængigt af om du pakker din skærm selv eller betaler for pakningen. Og ikke mindst er det også afhængigt af, hvad du fysisk og mentalt kan holde det. Mange oplever at det er hårdt at springe flere spring pr. dag i begyndelsen.

Hvis vejret driller kan det være at du ingen spring når på en springdag. Det er ikke sjældent, at elever må vente på at vind eller skyer måske går væk, da der er ret høje vejrmæssige krav til elevspring.

 

Kan jeg få pengene retur hvis jeg stopper uddannelsen?

Du kan få et mindre beløb retur pr. ikke-sprungne level såfremt du gør dit krav gældende senest et år efter sidste spring.

 

Hvor ofte skal jeg springe?

For at holde dig i gang som faldskærmsspringer skal du springe mindst én gang hver 6. måned. Hvis du ikke gør dette, skal du gennemgå teorikursus igen (genopfriskningskursus).

Hvis du vil blive god til at springe, så skal du springe meget mere end dét. I starten anbefaler vi at du springer mindst 1 weekend pr. måned, og gerne mere end dét. Hvis der går for lang tid imellem dine AFF-spring sætter vi dig et niveau tilbage, så du skal gentage et tidligere level (omspring). I tillæg er chancerne for at du gør det godt på hvert spring også større, hvis du ikke venter for længe imellem springene, så du har forrige spring i frisk erindring.

 

Kan jeg sætte min uddannelse på pause, feks. hen over vinteren?

Ja, du skal dog vedligeholde dit medlemsskab i klubben. Dit grundkursus, hvis du har købt det hos os, indeholder medlemsskab af klubben indeværende kvartal (for 1. spring) og det efterfølgende. Herefter skal du betale kontingent (se prisliste) hvis du vil fortsætte. Også selvom du ikke er færdig med AFF-kurset endnu. Forvent også, at ét eller flere levels må tages op, hvis du har holdt en springpause på flere måneder, da man kommer ud af træning. Disse vil blive afregnet om omspring.

 

Kan jeg tage AFF-levels i andre klubber?

Ja, men vi refunderer kun et beskedent beløb af prisen for AFF-pakken for levels, du ikke springer hos os. Så det mest fornuftige, økonomisk, er at tage alle levels i AFF-pakken hos os.

 

Hvornår kan jeg springe?

I begyndelsen, mens du er i gang med AFF-uddannelsen, aftaler du med dine instruktører hvornår du springer så vi kan sikre at de har tid til at hjælpe dig. Når du er færdig med AFF-uddannelsen kan du møde op på alle stævnedage (springdage) og springe løs. Det kræver dog at der er instruktører tilstede på pladsen, men det er meget sjældent at dette ikke er tilfældet.

Vores springaktivitet for en given uge meldes ud på Facebookgruppen "Faldskærmsklubben.DK aktiviteter", så dér skal du holde øje for information om evt. aflysninger/ændringer m.v. pga. vejr eller andre ting.

På www.faldskærmsklubben.dk under "Kalender" kan du se længere frem i tiden og planlægge efter hvilke weekender vi springer. Som udgangspunkt springer vi næsten alle weekender og ofte også på hverdage op til en weekend.

 

Hvilken periode springes der?

Vi springer fra starten af marts og frem til midten/slutningen af oktober. Hen over vinteren kan der lejlighedsvist blive arrangeret spring, men det er ikke ofte pga. at vintervejret gør det svært - og koldt - at springe.